Now in its fourth year, Hybu Cig Cymru – Meat Promotion Wales (HCC) and Porc Blasus invite you to enter our annual competition to find the nation's best sausage!

Bellach yn ei phedwaredd flwyddyn, mae Hybu Cig Cymru (HCC) a Porc Blasus yn eich gwahodd i gymryd rhan yn ein cystadleuaeth flynyddol i ddod o hyd i selsig gorau’r genedl!


The deadline for your written entries is Friday 24 June.

Y dyddiad cau ar gyfer y cynigion ysgrifenedig yw dydd Gwener 24 Mehefin.

Question Title

* 1. Full name / Enw llawn

Question Title

* 2. Company name / Enw'r cwmni

Question Title

* 3. Telephone number / Phone number

Question Title

* 4. Email address / Cyfeiriad ebost

Question Title

* 5. What is the name of your product? / Beth yw enw eich cynnyrch?

Question Title

* 6. Please provide a full list of ingredients for your sausage (quantities not required) / Rhestrwch y cynhwysion sydd yn eich selsig (nid oes angen y niferoedd) 

Question Title

* 7. Let us know why you think your product should win ‘Put your best sausage forward 2022’ / Pam yr ydych yn teimlo dylai eich cynnyrch fod yn fuddugol yn y gystadleuaeth ‘Cyflwynwch eich selsig gorau 2022’

Following your written submission you will then need to send us a sample of your sausages. These should be sent to us for arrival either on Tuesday 28 June or Wednesday 29 June. Entries sent before or after this date cannot be accepted.

Yn dilyn eich cais ysgrifenedig bydd angen i chi anfon sampl o'ch selsig atom. Dylid anfon y rhain i gyrraedd naill ai ddydd Mawrth 28 Mehefin neu ddydd Mercher 29 Mehefin. Ni ellir derbyn ceisiadau sy'n cyrraedd cyn neu ar ôl y dyddiadau hyn.


Entries should be sent to / Dylid anfon ceisiadau at:
Elwen Roberts,
Hybu Cig Cymru – Meat Promotion Wales,
Tŷ Rheidol,
Parc Merlin,
Aberystwyth,
SY23 3FF

Following this the names of the 3 shortlisted finalists will be announced on Friday 1 July.

Bydd enwau’r 3 sydd ar y rhestr fer yn cael eu cyhoeddi ddydd Gwener 1 Gorffennaf.


Pob lwc!

T